Samenvatting

Samenvatting

  • Nederlands
  • 139 pagina’s
  • Uitgever Paris Books
  • juni 2015

Alle productspecificaties

Korte inhoud “Ik lief je”

Ik lief je. Kun jij dat tegen jezelf zeggen, of kijk jij vooral naar de schaduwkanten? Wist je dat de levensverhalen van je voorouders invloed hebben op wie jij bent? En dat bewezen is dat hun geluk en trauma’s zelfs getekend staan in je DNA?
De stilte waar Roos al haar hele leven naar verlangt, wordt overstemd door een schreeuw van het verleden. Om rust te vinden verlaat ze haar stressvolle leven in de Randstad en gaat voor een sabbatical naar zee.
Haar romantische verwachtingen worden echter teniet gedaan door confronterende ontmoetingen met haar voorouders, de dramatische visser Shakespeare en de wijze godin Nehalennia, heftige stormen en krijsende meeuwen.
Een reis langs liefde en licht, leven en dood, nu, ooit en toen.

Elizabeth van den Dries – schrijfster aan zee – is een uitzonderlijke auteur die verhalen, gedichten en kinderboeken publiceerde en in 2000 haar eerste literaire prijs won met het verhaal “Over de Grens”. Ze is misschien wel het best bewaarde geheim van Zeeland… tot nu dan. Want de meest gehoorde opmerking van haar proeflezers was: ‘Als je “Ik lief je” hebt gelezen kun je alleen maar hopen op een volgende roman van Elizabeth van den Dries….’

Lees en Lief haar filmische en po√ętisch geschreven debuutroman “Ik lief je” – een prachtig en herkenbaar verhaal over een vrouw die de Randstad ontvlucht om een sabbatical aan zee te houden. Een periode met hevige confrontaties en onstuimige ontmoetingen breekt aan.

Uit een recent onderzoek door het Ministerie van Sociale Zaken zijn er meer dan 750.000 mensen die dromen van een sabbatical – een loopbaanonderbreking. Mensen die uit de sleur willen breken, een ander leven willen leven, of zichzelf weer willen terug vinden. De fundamentele vraag waar het leven ook alweer om ging. Toch is er slechts een klein percentage dat daadwerkelijk ook een sabbatical neemt.
In “Ik lief je” lezen we het verhaal van een vrouw die het wel aan durft.

Uitgever: Paris Books
Copyright © 2015 Elizabeth van den Dries