Konijn

IMG_4912

 

“De buurman leek op Konijn. Hij had ook rode ogen en witte haren.

Toch waren ze geen familie van elkaar want de buurman bleek vals
te zijn en vies en vreselijk eng.”

In het voorwoord van het boek vertelt de hoofdpersoon;

‘Ik speelde bijna iedere dag met mijn buurjongetje. Ik las hem boeken voor en maakte hoge torens met blokken. Zijn mama en papa waren gewone vriendelijke mensen. Soms bleef ik bij hen eten of logeren. Tot op een dag alles anders werd. Een vrolijke, zonnige dag veranderde in een koude, donkere dag omdat de buurman sex wilde met mij.

Konijn is een verhaal voor kinderen en volwassenen over  sexueel misbruik.  Het is geschreven door Elizabeth van den Dries en geillustreerd door beeldend kunstenaar Marie Raemakers.

Het is vormgegeven met dubbele pagina’s zodat kinderen en volwassenen een eigen verhaal en tekening tussen de pagina’s kunnen schuiven. Op het moment dat zij daaraan toe zijn laten ze het lezen aan iemand die zij vertrouwen.
Het boek kan zelfstandig en onder begeleiding gelezen worden in het gezin, op basisscholen, naschoolse opvang,  in therapiepraktijken.

Het boek wordt gebruikt in projecten over seksueel misbruik. En de mogelijkheid wordt geboden door Schrijf aan Zee om een workshop schrijven te geven zodat de functie van de dubbele pagina’s effectief gebruikt kan worden.

Twee november 2013 is het boek Konijn uitgereikt aan Marianne Kimmel van de Stichting  Project Speak Now, website: www.projectspeaknow.nl

Illustraties Marie Raemakers

Verhaal Elizabeth van den Dries
Tweede druk 2013

ISBN 9 789082 011500

Prijs: 19,95

Het boek kan besteld worden.
Verzendkosten 3,- Euro
Stuur een e mail naar: info@schrijfaanzee.nl